+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

A körömgomba okai és a hatékony kezelés titka

0 hozzászólás

koromgomba-okai-es-kezelese

A körömgomba rendkívül könnyen összeszedhető, és bizonyos egészségügyi állapotok hajlamosítanak is a kialakulására. Szabadulni tőle azonban már nem ennyire egyszerű. Ha eredményesen szeretnéd felvenni a harcot ellene, a szakszerű külsőleges kezelésnél is többre van szükséged!

Mi is valójában a körömgomba?

A körömgomba (mn: dermatophytic onychomycosis, illetve tinea unguium) a köröm igen gyakran előforduló gombás megbetegedése, ami kezeletlenül hamar elhatalmasodhat. A kezdetben apró, szinte észrevétlen elváltozás idővel a köröm egy részének vagy akár az egész körömnek a károsodásához, illetve deformálódásához vezethet.

Ez a hosszú kezelést igénylő elváltozás a kéz és a láb körmein is megjelenhet. Előfordulása azonban az alsó végtagokon gyakoribb. A vizsgálatok azt mutatják, hogy a felnőtt lakosság 7-8%-a is érintett lehet. Ezért tehát kulcsfontosságú, hogy pontosan tudjuk, hogy mivel állunk szemben és milyen lehetőségeink vannak a kezelésre, illetve a megelőzésre.

Az okok, amik miatt a Te körmeidet is megtámadhatja a körömgomba

Aki nem elég elővigyázatos, könnyedén összeszedheti a körömgombát pl. az uszodában, a strandon, a szaunában, az edzőteremben stb.

További külsőleges hajlamosító tényezők lehetnek még: 

 • fokozott lábizzadás, illetve a láb izzadását előidéző műszálas zokni
 • rendszeresen meleg, nem lélegző, zárt cipő
 • gumikesztyű viselése
 • kisebb-nagyobb mechanikai sérülések az ujjakon, a körmökön
 • irritációt kiváltó anyagokkal való érintkezés
 • erős dohányzás

Vitathatatlan tény, hogy az egészségi állapot erőteljesen befolyásolja a kialakulásra való hajlamot. Tehát a különböző betegségek miatt legyengült immunrendszerű emberek ebből a szempontból fokozottabb veszélynek vannak kitéve. Esetükben ráadásul a kezelés is sokkal bonyolultabb és hosszadalmasabb folyamat. 

A hajlamosító betegségek között találjuk:

 • a cukorbetegséget
 • az alsó végtagi keringési rendellenességeket (pl. visszeresség, vénás pangás)
 • az ízületi betegségeket
 • az egyes csontbetegségeket
 • a pikkelysömört
 • az elhízást

Szabadulj meg a körömgombától, és előzd meg a kiújulását!

Bármilyen csodaszerrel is próbálkozol, hatékonyan és eredményesen csak akkor tudod felvenni a harcot a körömgombával szemben, ha a hosszadalmas folyamat során kitartó és következetes vagy. A külsőleges kezelés szakértő kezek alatt a legeredményesebb, de ha biztosra akarsz menni, akkor ne csak a problémát, hanem a probléma gyökerét is célozd meg!

Számos betegség kialakulásáért – és így a gyengülő immunrendszerért – a szervezetben fellépő gyulladások a felelősek. A gyulladások hátterében pedig sok esetben az omega-3 és az omega-6 zsírsavak közötti egyensúly felborulása áll. 

Az omega-3 zsírsav gyulladáscsökkentő hatású. Az omega-6 túlsúlyba kerülése azonban épp ellenkező irányú, azaz gyulladásos folyamatokat indít el a szervezetben. Ma már létezik olyan teszt, ami tökéletes képet ad a szervezet omega-3 és 6 zsírsavak arányáról. Ha ezzel kapcsolatban többre is kíváncsi vagy, akkor keress minket az elérhetőségeink egyikén! 

Mit tehetsz egy ilyen helyzetben a tökéletes eredményért?

Ahhoz, hogy végleg megszabadulj a körömgombától, kezeld, illetve kezeltesd szakszerűen! Ezzel egyidejűleg pedig támogasd a szervezetedet minőségi omega-3 zsírsav tartalmú étrend-kiegészítővel is, hogy elejét vehesd a felborult omegazsírsav-egyensúly okozta negatív hatásoknak!

Ha tetszett ez a cikk és szeretnél többet megtudni a tudatos egészségmegőrzéssel kapcsolatban, akkor keresd azt az ismerősödet, aki ajánlotta neked ezt a cikket, ő örömmel segít neked!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

Nincs találat

A keresett oldal nem található. Próbálja meg finomítani a keresést vagy használja a fenti navigációt, hogy megtalálja a bejegyzést.

0 hozzászólás