+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Miért kulcsfontosságú az omega-3 étrend-kiegészítő szedése?

0 hozzászólás

omega-3-etrend-kiegeszito

Az omega-3 étrend-kiegészítő szedésével és a szintén omega-3-at tartalmazó ételek elfogyasztásával is az egészséged szempontjából nélkülözhetetlen esszenciális zsírsavakhoz juttathatod a szervezetedet. A magas omega-3 zsírsav tartalmú étrend előnyös, de bizonyos szempontból veszélyes is. Hogy miért? A folytatásból kiderül.

Az omega-3 étrend-kiegészítő kiválasztásának alapszabálya

Egy minőségi omega-3 étrend-kiegészítő nagy segítséget jelenthet a helyes omega-3 és omega-6 zsírsavszint beállításában. Ez az egyensúly az egészségünk alapja. A piacon azonban nagy a szórás. Légy körültekintő, mert a különböző termékek között hatalmas minőségi eltérések vannak!

Az omega-3 a természetes forrásaiban az omega-3 zsírsav természetes forrásai leginkább: a lazac, a makréla, a szardínia, a hering, a pisztráng, a tonhal, illetve a különböző tengeri herkenytűk és a tojás – nem önmagában van jelen, hanem polifenolokkal együtt, amelyek felerősítik az egészségvédő hatását.

Itt bukik el a legtöbb omega-3 étrend-kiegészítő. A gyártók többsége ugyanis csak az esszenciális zsírsavakra koncentrál, és közben megfeledkeznek a polifenolokról. A polifenolok pedig kiemelt szerepet játszanak a sejtek oxidációs folyamatainak gátlásában, a sejtfalat védő hatásuk jelentős.

Tehát kizárólag olyan omega-3 étrend-kiegészítőt érdemes szedni, amelyben a polifenolok is megtalálhatóak!

Omega-3 étrend-kiegészítő vagy lazac: melyik a jobb?

Azok, akik a  elsősorban a természetes forrásokat részesítik előnyben, hajlamosak mellőzni a halolaj készítményeket és igyekeznek omega-3 zsírsavakban gazdag fogásokkal biztosítani a szervezetük számára szükséges esszenciális zsírsav mennyiséget. 

A hivatalos ajánlás szerint heti 1x-2x, idősebb korban, illetve férfiak esetében heti 1x-4x nagyjából 125 g lazac, tonhal, pisztráng stb. fogyasztása megengedett, sőt, ajánlott. Azonban ez a mennyiség sem feltétlenül biztosítja a szervezet számára szükséges omega-3 zsírsav mennyiséget. (A pontos beviteli mennyiség megállapításához a már nálunk is elérhető omega zsírsav teszt nyújthat segítséget.)

Ennek ellenére túlzásokba esni és lényegesen megemelni a heti haladagot nem érdemes, sőt, egyenesen káros is lehet!

A tengeri forrásból érkező halakban és egyebekben ugyanis nagy mennyiségű higany és PCB-k halmozódhatnak fel! A higany rendkívül mérgező anyag, ami az idegrendszert és fontos enzimeket is károsíthat. A PCB-k pedig erősen rákkeltő kémiai vegyületek. Tehát nem árt az óvatosság. De akkor mi a megoldás?

A megoldás: a 100%-ban higany- és PCB-mentes, nagy tisztaságú és minőségi omega-3 étrend-kiegészítő szedése. Ne érd be kevesebbel!

Ha tetszett vagy hasznosnak találod ezt a cikket, csatlakozz támogató, motiváló közösségünkhöz, ahol hétről-hétre újabb és újabb hasznos információkkal folyamatosan előrelendítünk, támogatunk és motiválunk!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

Egy vérteszt, ami megváltoztathatja az életed

Egy vérteszt, ami megváltoztathatja az életed

Ugye te is szeretnéd megőrizni az egészséged? Sokan vannak így ezzel, de valójában csak keveseknek adatik meg. Egy egyedülálló vérteszt segítségével azonban megismerheted a szervezetedben zajló folyamatokat, így akár a betegségek kialakulását is megelőzheted. Kíváncsi...

Az omega-3 és 6 zsírsav egyensúlya az egészség záloga

Az omega-3 és 6 zsírsav egyensúlya az egészség záloga

Az omega-3 és az omega-6 esszenciális zsírsavak nélkülözhetetlenek a számunkra. Azonban nem mindegy, hogy milyen arányban vannak jelen a szervezetünkben. Az egyensúly felborulása ugyanis komoly betegségek kialakulásának kockázatát rejti magában. Lássuk a részleteket!...

0 hozzászólás