+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Ízületi gyulladás: van megoldás?

0 hozzászólás

izületi-gyulladas-megoldasa

Az ízületi gyulladás és a kopásos eredetű ízületi elváltozások egyre több embert érintenek. Kialakulásukban a genetikai érintettség, a helytelen életmód és a táplálkozási szokások egyaránt szerepet játszanak.

 

A megfelelő diagnózis és kezelési terv felállítása minden esetben ortopéd vagy reumatológus szakorvos feladata, de tudatos odafigyeléssel és életmóddal te is sokat tehetsz az ízületeid egészségének megőrzéséért. Vágjunk bele!

 

Ízületi gyulladás vagy porckopás? 

Az ízületi gyulladás, azaz a rheumatoid arthritis tünetei jól elkülöníthetőek a kopásos eredetű ízületi betegségek, az artrosis és az osteoarthrosis tüneteitől.

 

Amíg az előbbinél ugyanis egy krónikus eredetű, gyulladással járó, autoimmun betegségről van szó, addig az utóbbinál a porcszövet valamilyen (életmódbeli vagy sérüléses) okból kezdődő és nem visszafordítható kopásáról beszélünk.

 

Az arthrosis általában egy-egy ízületben, már akár egészen fiatal korban is jelentkezhet. A fájdalmas és a mozgás beszűkülésével járó kórforma kialakulása viszonylag lassú folyamat. Időben lépve tehát lehetőség van a betegség lassítására, a különböző életmódbeli problémák kiküszöbölésével és pozitív irányú megváltoztatásával.

 

Az ízületi gyulladás ezzel szemben egy téves immunreakció miatt alakul ki. Ez esetben a szervezet működését biztosító immunrendszer, tévesen az ízületek ellen fordul, és az ízületeket támadja.

 

Az ízületi gyulladás tünetei és lehetséges kezelési módjai

Az ízületi gyulladás, ahogyan a kopásos ízületi betegség is, komoly fájdalommal jár. A két fájdalomérzet azonban lényeges különbségeket mutat.

 

Az ízületi gyulladás ugyanis:

 

  • egyszerre több ízület érint
  • általában szimmetrikusan jelentkezik
  • reggeli ízületi merevséggel és fájdalommal jár, ami mozgásra erősödik
  • gyakran az ízületi tok duzzanatával is együtt jár

Az ízületi gyulladás olyan súlyos elváltozás, ami kezeletlenül visszafordíthatatlan ízületi károsodáshoz, mozgáspálya-beszűküléshez és akár az ízület teljes deformációjához vezethet!

 

Mit tehetsz ellene?

Az ízületi gyulladásért legalább 50%-ban tehető felelőssé:

 

  • a mozgásszegény életmód
  • az egészségtelen táplálkozás
  • és a szervezet omega-3 és omega-6 zsírsav arányának felborulása, ami gyulladásos folyamatok kialakulását idézi elő

Az egyik lehetséges út tehát az omega-3 és omega-6 arány feltérképezése és helyreállítása. Ez utóbbi már önmagában is erőteljesen csökkentheti az ízületi gyulladást kiváltó gyulladásos folyamatokat, és így látványos eredményt hozhat.

 

Ehhez nincs is szükség másra, mint egy speciális és precíz eredményt adó tesztre, amiből kiderül, hogy mekkora az eltolódás az omega-6 zsírsav irányába. Az eredmények ismeretében elkezdhető a célzott terápia, ami akár már 3 hét alatt áttörést hozhat!

 

Ha tetszett ez a cikk és szeretnél többet megtudni a tudatos egészségmegőrzéssel kapcsolatban, akkor keresd azt az ismerősödet, aki ajánlotta neked ezt a cikket, ő örömmel segít neked! 

Sőt, már ma is tehetsz ízületeid egészségéért és az ízületi gyulladás kialakulása ellen az Egészséges reggeli! kihívásunk segítségével.

 

Mostantól fogyassz a reggelid mellé Omega3 EPA,DPA,DHA zsírsavat is tartalmazó étrend-kiegészítőt!

 

Figyeld a Facebook-oldalunkat is, ahol időről időre újabb egészségmegőrzéssel kapcsolatos kihívások elé állítunk!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A D-vitamin jótékony hatásai: sétálj egyet az egészségedért!

A D-vitamin jótékony hatásai: sétálj egyet az egészségedért!

A D-vitamin az egészségmegőrzés egyik alapvitaminja. Jótékony tulajdonságai akkor érvényesülhetnek igazán, ha a D-vitamin megfelelő mennyiségben jut be a szervezetünkbe, a hatását pedig más, elengedhetetlenül fontos vitaminok, ásványi anyagok és tápanyagok egészítik...

Vedd komolyan: az inzulinrezisztencia

Vedd komolyan: az inzulinrezisztencia

Az inzulinrezisztencia a cukorbetegséget megelőző állapot, aminek a rendkívüli veszélye abban rejlik, hogy sokáig teljesen észrevétlen marad. Időben lépve, tudatos életmódváltással elérhető, hogy ne váljon cukorbetegséggé. Nem érdemes azonban halogatni ezt a lépést,...

Így csökkentheted a szívinfarktus kialakulásának kockázatát

Így csökkentheted a szívinfarktus kialakulásának kockázatát

A szívinfarktus és az egyéb szív- és érrendszert érintő betegségek vezető haláloknak számítanak Magyarországon. Meglepő módon a fiatalabb korosztály is  egyre inkább érintett, ezért nem lehet elég korán elkezdeni a megelőzést.  Ahhoz, hogy hosszú és boldog,...

0 hozzászólás