+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

0 hozzászólás

cukorbetegseg

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához.

Magyarországon több mint 1 millió igazoltan cukorbeteg ember él és még többen lehetnek azok, akik nem tudják, hogy veszélyben vannak.

Lássuk, melyek a cukorbetegség főbb jellemzői, tünetei és milyen természetes támogatást nyújthatunk a szervezetünk számára az orvos által előírt kezelés kiegészítéseként?

Cukorbetegség: 5 fájdalmas igazság, amit neked is tudnod kell róla

  1. A cukorbetegség kialakulásának okai eltérőek az I-es és II-es típusú diabétesz esetében. Amíg az I-esnél ismeretlen okból megszűnik a hasnyálmirigy inzulintermelése, úgy a II-es típusúnál a sejtek inzulinfelvételének gyengüléséről, idővel pedig teljes megszűnéséről van szó. 
  2. Az I-es típusú diabétesz autoimmun betegségnek számít és elsősorban fiatalabb korban jelenik meg. A II-es pedig leginkább a genetikai érintettség, illetve a túlzott szénhidrátfogyasztás miatt alakulhat ki és a túlsúly is jelentősen megnöveli a kialakulásának kockázatát. Megjelenésére elsősorban idősebb korban lehet számítani.
  3. A cukorbeteg ember szervezetében az elégtelen mennyiségű inzulin termelés (I-es) vagy a sejtek által fel nem vett, véráramban rekedő cukrok (II-es) okozzák a problémát: a sejtek nem jutnak elegendő mennyiségű tápanyaghoz, éheznek.
  4. Tudatos életmódváltással azonnali pozitív változások érhetőek el, mégis kevesen szánják rá magukat a rendszeres testmozgásra, ami a diabétesz-diéta mellett a legfontosabb lépés a javulás, vagy az állapotromlás megelőzése és a túlsúly leadása felé. 
  5. A cukorbetegség észrevétlenül képes komoly ér- és szervkárosodásokat okozni. Az erekben előidézett meszesedések folytán szív- és érrendszeri betegségekhez, veseelégtelenséghez, látás- és idegi károsodásokhoz (pl. kéz-láb zsibbadáshoz) és más krónikus betegségekhez vezethet.

A rendszeres vércukormérés életet menthet! Légy tisztában a szervezetedben zajló folyamatokkal!

Természetes támogatást keresel? 

Egyes táplálékkiegészítők hatékonyan képesek segíteni a kezelőorvos által előírt terápiát.

Az omega-3 halolaj és a króm támogathatják a vércukor és koleszterinszint egyensúlyba kerülésének folyamatát. A magnézium-cink-réz hármasa pedig eredményesen támogathatja a sejtek inzulin felvevőképességének javulását.

Ha ezeket kiegészíted rendszeres testmozgással és egészségtudatos táplálkozással, jó úton vagy!

Szeretnél többet  tudni a cukorbetegségről és az orvosi kezelést támogató lehetőségekről? Kérdezz bátran!>>>

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>> A...

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

A túlsúly 7 legnagyobb veszélye

A túlsúly 7 legnagyobb veszélye

A túlsúly nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is kedvezőtlen. Ennek ellenére egyre többen híznak el a világon, ezzel kockára téve az egészségüket. Azonnal mutatjuk, melyek a súlytöbblet legnagyobb veszélyei!>>> Ezért érdemes minél előbb...

0 hozzászólás