+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

0 hozzászólás

makula-degeneracio

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>>

A makula-degenerációt kiváltó okok

A makula-degeneráció, elsősorban a helytelen életmódból fakadó oxidációs folyamatok miatt alakul ki. A  szabadgyökök képződése során végbemenő oxidációs folyamatok ugyanis kárt tesznek a sejtekben és hosszútávon el is pusztítják azokat. 

A betegség sajátossága, hogy a perifériás látóteret nem szűkíti, ugyanis a szem közepén jelentkezik a probléma. Ez pedig erőteljesen kihat a látásra és a látással összefüggő mindennapi cselekvésekre, mint pl. a televíziózás, írás, olvasás vagy épp az autóvezetés.

Kialakulhat lassan és rendkívül gyorsan is. Ez utóbbi az esetek elenyésző hányadára jellemző.

Hajlamosító tényezők

A makula-degeneráció hajlamosító tényezői között olyan életmódbeli okok szerepelnek, mint pl.:

  • magas vérnyomás
  • cukorbetegség
  • transzzsírsavakban és telített, állati zsírokban gazdag étrend
  • erős UV-sugárzás
  • cigarettázás és cigarettafüst

Mi segíthet?

Ha a betegség már kialakult, orvosi beavatkozásra van szükség!

Megelőzésképp és az orvosi kezelés természetes támogatásáért azonnali életmódváltást és több étrend-kiegészítő szedését is javasolják a szakemberek. 

Ezek között az antioxidánsok állnak az első helyen, amelyek képesek lehetnek mérsékelni a szabadgyökök okozta oxidációs károkat a szervezetben. 

A C-vitamin tehát elengedhetetlen, amit a akár E-vitaminnal és az ideghártya egészséges működését támogató cinkkel és szelénnel is érdemes kiegészíteni.

Továbbá, bármilyen gyümölcs és zöldség kiváló segítőtárs lehet, ami magas antioxidáns-tartalmánál fogva alkalmas lehet a terápia természetes támogatására.

A megelőzés fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Lépj ma, hogy holnap is élesen láthass!

Egészségesen egy életen át? Nem elképzelhetetlen! Tudj meg többet attól az ismerősödtől, aki ajánlotta neked ezt a cikket.

További egészségmegőrző tippekre is kíváncsi vagy? Csatlakozz hozzánk a Facebookon is!>>>

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához....

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

A túlsúly 7 legnagyobb veszélye

A túlsúly 7 legnagyobb veszélye

A túlsúly nem csak esztétikailag, hanem egészségügyileg is kedvezőtlen. Ennek ellenére egyre többen híznak el a világon, ezzel kockára téve az egészségüket. Azonnal mutatjuk, melyek a súlytöbblet legnagyobb veszélyei!>>> Ezért érdemes minél előbb...

0 hozzászólás