+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

A boldog és kiegyensúlyozott élet titka: ismerd meg önmagad!

0 hozzászólás

kiegyensúlyozott élet

A kiegyensúlyozott élet alapos önismeret nélkül elképzelhetetlen. Az önismeret a kulcs ugyanis önmagadhoz, a vágyaid és céljaid eléréséhez.

A kiegyensúlyozott élet nem álom

Legbelül mindenki boldog és kiegyensúlyozott életre vágyik. De csak kevesen tudják azt hogy ehhez nem csak szakmailag és a párkapcsolatokban kell toppon lenni, hanem önmagunkkal kapcsolatban is. Ugyanis addig nem tudunk teljes mértékben  felszabadultan és kiegyensúlyozottan élni, ameddig önmagunkkal nem vagyunk jóban.

Első lépés: térj vissza a kezdetekhez!

Ahhoz, hogy 100%osan megismerd önmagad és így a különböző helyzetekre adott reakcióidat megfelelően kontrollálni tudd,  pontosan fel kell ismerned, hogy mik azok az erősségek és gyengeségek, amelyeket magaddal hoztál múltadból.

Mert bizony sokszor akaratlanul is a szülői minták alapján cselekszünk. Ezért is fontos tisztázni, hogy mit teszünk ezek alapján és mit a saját akaratunkból.

Ha úgy érzed, hogy nem jó úton jársz, ha nem vagy boldog és elégedett az életeddel, illetve újra meg újra ugyanazokat a köröket futod, egészen biztosan van még mit megtudnod önmagadról. A kiegyensúlyozott élet ugyanis csak akkor lehet a tiéd, ha mély önismerettel megteremtened magadnak.

Ha nem megy egyedül, kérj segítséget egy szakembertől. De mindenképp tárd fel ezt a területet, hogy képes legyél elengedni mindazt, ami hátráltat és erősíteni azt, ami folyamatosan előrevisz és abban segít, hogy elérd a szakmai és magánéleti kiteljesedést.

Ne pazarold az energiádat védekezésre, inkább cselekedj!

A korábbi vélt vagy valós és kellőképpen fel nem dolgozott sérelmek miatt egészen könnyedén alakulnak ki egyfajta védekezési mechanizmusok az emberekben, bizonyos szituációkkal szemben. Ezek ugyan látszatra megvédhetnek bennünket az újabb fájdalmaktól és szenvedést okozó csalódásoktól, de valójában inkább csak kalitkába zárnak és fogva tartanak.

Te ne kövesd el ezt a hibát! Ne építs falat magad köré, hanem inkább cselekedj! Ha félsz, soha nem jutsz ki a negatív lelki állapotból és nem éred el a céljaidat.

Ha azonban levonod a megfelelő következtetéseket, képes vagy tovább lépni és tanulni az adott szituációból, erősebbé válsz és elindulhatsz az önérdekérvényesítés útján. Az önérdekérvényesítés azonban nem egyenlő az önzéssel, ugyanakkor rendkívüli módon hozzájárulhat ahhoz, hogy elérd a céljaid.

Célok, célok és célok

Talán elcsépelten hangzik de soha ne érd be kevesebbel, mint amire valójában vágysz!

Az odavezető utat azonban alaposan tervezd meg. Tűzz ki rövid, középtávú és hosszú távú célokat is. Mert nagyon igaz, hogy minden egyes nagy álom megvalósulása egyetlen lépéssel kezdődik!

Bármilyen távolinak is tűnik, szinte mindent elérhetsz, ha hiszel benne és minden egyes nap megteszed a megfelelő apró lépést azért, hogy elérd.

Ezért is fontos, hogy ne a múltban szerzett sebeidet nyalogasd, de ne is csak a jövőről álmodozz. Maradj mindig a jelen pillanatban és most tedd meg azt, amire szükséged van ahhoz, hogy a holnap szebb legyen! A boldog és kiegyensúlyozott élet kulcsa a te kezedben van.

Ahhoz, hogy megsokszorozott erővel szállhass szembe a mindennapok kihívásaival és töretlenül haladhass előre, ne feledkezz meg az immunrendszered erősítéséről sem!

Mozogj, illetve aludj eleget, semlegesítsd a stressz okozta negatív hatásokat és ha szükséges támogasd a szervezeted kiváló étrend-kiegészítőkkel, hogy folyamatosan formában légy!

Tetszett ez a cikk? Érdekelnek az egészségmegőrzéssel kapcsolatos tippek és lehetőségek? Akkor kövess minket a Facebookon is, ahol a hasznos információk mellett izgalmas kihívásokkal és értékes nyereményekkel is gazdagodhatsz.

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

Depresszió: gondoltad volna, hogy ez is lehet az oka?

Depresszió: gondoltad volna, hogy ez is lehet az oka?

A depresszió egy rendkívül súlyos mentális lelkiállapot, ami nem összekeverendő a „most kissé depis vagyok” hangulattal. A depressziós ember ugyanis képtelen arra, hogy színesen és lehetőségekkel telinek lássa a világot, valamint saját helyzetét. Mindenképpen...

5+1 tipp a lelki béke tudatos megteremtéséhez

5+1 tipp a lelki béke tudatos megteremtéséhez

A lelki béke megteremtése nem ördöngösség, csak fel kell ismerned, mikor van szükséged tudatos beavatkozásra. Érdemes minél előbb megtalálni azt a felemelő, feltöltő és megnyugtató elfoglaltságot, ami a legjobban beválik a számodra a stresszes helyzetek...

Miért fontos a stressz kezelése?

Miért fontos a stressz kezelése?

A stressz szinte elkerülhetetlen. Nap mint nap te is számos stresszhelyzetben találhatod magad. Ez az élet egyik velejárója, ami egy-egy alkalommal még nem káros. Sőt, még akár hasznos is lehet, hiszen több kiemelkedő teljesítményre sarkalló hormon termelődését is...

0 hozzászólás