+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Te tudatos vagy az egészségmegőrzés terén? – És miért nem?

0 hozzászólás

egészségmegőrzés

Egy hónappal ezelőtt készítettünk egy felmérést, amelyben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire vagytok tudatosak az egészségmegőrzés terén. Többek között olyan kérdésekre vártunk választ, mint például, hogy:

  • Egy ötös skálán számodra mennyire fontos az immunerősítés?
  • Rendszeresen sportolsz-e?
  • Tudatosan odafigyelsz-e arra, hogy mi kerül a tányérodra?
  • Szerinted melyik vitamint nevezzük napfényvitaminnak is?

Ez volt az első kérdőívünk, amit összesen 677-en töltöttek ki. A válaszadók között egy értékes, 20 ezer Ft értékű vitamincsomagot is kisorsoltunk.

A felmérés nem volt ugyan reprezentatív, de jól tükrözi, hogy a többség mire figyel és mire nem, ha az egészségmegőrzésről van szó. 

Te vajon a többséghez vagy a jó úton haladó kevesekhez tartozol? Tudd meg most!

Egészségmegőrzés, ahogy a többség gondolja

Az Immunrendszer erősítésének fontossága

Kijelenthetjük, hogy az immunerősítés, ami az egészségmegőrzés szempontjából kulcsfontosságú kérdés, most még jobban előtérbe helyeződött, mint valaha. Ennek fényében a válaszadók 35,9%-ának is fontos, 51,8%-uknak pedig kiemelten fontos.

Tehát a felmérésben résztvevők 94%-a fontosnak tartja az immunrendszerének erősítését, ami egy remek eredmény. 

Érdekességként meg szeretnénk említeni, hogy egyetlen olyan válaszadó sem volt, aki szerint az immunerősítés egyáltalán nem fontos.

Az étkezési szokások

Az étkezés szempontjából már nagyobb a szóródás. Ugyanis csupán a válaszadók valamivel több mint fele (59%-a) figyel oda tudatosan vagy maximálisan arra, hogy mi kerül a tányérjára.

A 677 főből mindössze 4-en válaszolták azt, hogy egyáltalán nem figyelnek erre és igen magas (40% feletti) azok aránya is, akik valószínűleg el-el csábulgatnak az ínycsiklandó, de kevésbé egészségtudatos fogások felé is. Te melyik választ érzed igaznak magadra?

Sportolási szokások

A sportolás szintén sarkalatos pont. Itt ugyanis rendkívüli módon alulmaradtak a majdnem minden nap és a hetente legalább 3x aktív sporttevékenységet végzők, a maguk 19,7%-ával.

A maradék 80,3%, azaz a 677 válaszadóból 543 főnek(!) kevésbé fontos az immunerősítés ezen módja. Lesújtó eredmény. Te ugye, nem az utóbbi csoportba tartozol?

Annál is inkább mert tudományos kutatások is bizonyítják, hogy a rendszeres sportolás éppúgy hozzájárulhat az egészségmegőrzéshez és az immunrendszer erősítéséhez, mint pl.:

  • az életmód
  • a táplálkozás
  • a megfelelő minőségű és mennyiségű alvás, pihenés, kikapcsolódás
  • és olyan elengedhetetlenül fontos immunerősítő hatású táplálék-kiegészítők szedése, mint pl. az omega-3 zsírsav vagy a C- és a D-vitamin

A kérdőív kitöltőinek közel 93,9%-a (635 fő) azt is helyesen tippelte meg, hogy bizony a D-vitamint nevezzük napfényvitaminnak. 

Az egészségmegőrző szokásokkal kapcsolatos kérdőívünk azonban csak a kezdet volt! Időről-időre újabb és újabb kérdéssorokkal jelentkezünk, amelyekben hasonló témában várjuk a válaszokat.

Kövess minket a Facebookon, hogy elsőként értesülhess az egészségmegőrzéssel kapcsolatos legújabb információkról!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

Tanulságos válaszok: egészségmegőrzés, ahogy mi magyarok látjuk?

Tanulságos válaszok: egészségmegőrzés, ahogy mi magyarok látjuk?

Időről-időre különböző játékokat hirdetünk, amelyek témája az egészségmegőrzés. Az általunk készített kérdőívek kitöltői között minden alkalommal értékes, 1 hónapra elegendő étrend-kiegészítő nyereményeket sorsolunk ki. Cserébe azonban az őszinte válaszaikra vagyunk...

Változatos étrend kontra táplálék-kiegészítők

Változatos étrend kontra táplálék-kiegészítők

Ahhoz, hogy az immunrendszered erős páncélként hárítsa el a kórokozókat, érdemes figyelmet fordítanod a megerősítésére. Az egyik lehetőséged, hogy változatos étrendet kell követsz, amit tudatosan és részletesen állítasz össze. A másik, hogy pl. eleget alszol. És hogy...

0 hozzászólás