+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Tanulságos válaszok: egészségmegőrzés, ahogy mi magyarok látjuk?

0 hozzászólás

egészségemőrzés

Időről-időre különböző játékokat hirdetünk, amelyek témája az egészségmegőrzés.

Az általunk készített kérdőívek kitöltői között minden alkalommal értékes, 1 hónapra elegendő étrend-kiegészítő nyereményeket sorsolunk ki. Cserébe azonban az őszinte válaszaikra vagyunk kíváncsiak, mert feltett szándékunk, hogy megismerjük a magyarok egészségmegőrző szokásait. 

Ha már az egészségmegőrzés a téma, úgy gondoltuk, hogy ezúttal nem a különböző vitaminok és étrend-kiegészítőkkel kapcsolatos fogyasztási szokásokról kérdezünk, hanem az életmódra fókuszálunk. 

A legfrissebb kérdőívünkre ezúttal 791 válasz érkezett és a válaszadók 67,4%-a, azaz 533 ember az 51 és 70 év közötti korcsoportba tartozik. 19 %-uk 70 év feletti, 10,5%-uk pedig 40-50 év közötti. A maradék 7,1% a fiatalabb korosztályba tartozik.

Összességében elmondható, hogy a kérdőívet kitöltők bizony tanulságos válaszokat adtak. 

A tudatos egészségmegőrzés előnyei vitathatatlanok

Az egészségmegőrzés szempontjából már évtizedek óta tudományosan alátámasztott tény, hogy az emberi testnek szüksége van bizonyos mennyiségű aktív mozgásra ahhoz, hogy energikus és egészséges maradjon. 

Az izomzat állapota ugyanis erőteljesen hozzájárul az ízületek és a gerincoszlop egészségének megőrzéséhez. A rendszeres testmozgással járó fizikai megterhelés pedig az erős csontozat és az egészséges immunrendszer szempontjából kiemelkedően fontos.

A mozgás mellett, az étkezési szokásaink azok, amelyek elementáris erővel képesek befolyásolni az egészségi állapotunkat.

Ha ugyanis az egészségtudatos étkezésre törekszel, jó eséllyel csökkentheted a különböző betegségek kialakulásának kockázatát. 

Főként, ha az omega-3 zsírsav bevitelre is figyelmet fordítasz és minimálisra csökkented a transzzsírsavak, gyorsan felszívódó szénhidrátok és az ezekből készült egészségtelen ételek fogyasztását.

Vajon a válaszadók is tudják ez?

Igen is, meg nem is!

Egy 1-től 5-ig tartó skálán kellett bejelölniük, hogy szerintük mennyire fontos az egészségmegőrzés szempontjából, hogy mit és mennyit esznek. Az 1-es az egyáltalán nem fontos, az 5-ös pedig a rendkívül fontos kategória volt.

A válaszadók 68,6% szerint rendkívül fontos, 23,9% jelölte a 4-est, 6,4% pedig az arany középutat. A maradék 0,1% pedig megoszlott az egyáltalán nem fontos és a nem fontost jelentő 2-es válasz között.

Az igazi érdekesség a testmozgással kapcsolatos válaszoknál vehető észre. 

A kérdőív kitöltőinek 39,3 %-a elárulta, hogy ha jut ideje rá sportol, ha nem akkor kihagyja. 23,6% egyáltalán nem foglalkozik ilyesmivel, 13,3% pedig  állítása szerint, eleget mozog a munkahelyén. 

Mindössze 6,3% mozog hetente minimum 3-5-ször és 17,4%-uk pedig hetente 2-3-szor. 

A testmozgással kapcsolatos válaszok jelentősége akkor domborodik ki igazán, amikor megnézzük a „Mennyire érzed magad erősnek, energikusnak, egészségesnek?” kérdésre adott válaszokat!

Itt ugyanis 69,4% többé-kevésbé egészségesnek érzi magát. A többé-kevésbé azonban nem jelent igent, nem igaz?

A folytatás még megdöbbentőbb, ugyanis a válaszadók 18%-a nem érzi egészségesnek magát, 2,8%-uk pedig kifejezetten betegnek érzi magát.

Mindössze 9% válaszolta azt, hogy makkegészségesnek érzi magát a maradék pedig nem tudja, hogy érzi magát. 

Válaszokból tisztán látszik, hogy egyrészt ezúttal főleg az idősebb korosztály tisztelt meg minket a bizalmával és a kérdőívet kitöltőknek csak kisebb hányada figyel oda egyszerre az étkezésre és a rendszeres testmozgásra is.

A válaszokból kiderül, hogy a szakemberek intelmei nem hiába valóak.

Igenis nem elég csak az étkezésre figyelni, a mozgás épp olyan fontos, az egészséges életmód szempontjából, mint bármi más, ami annak részét képezi.

Együnk finomakat, de figyeljünk oda az ételek összetételére, különös tekintettel az esszenciális omega-3 zsírsav bevitelre! Emellett pedig mozogjunk intenzíven, illetve rendszeresen és pihenjünk is eleget! Mindezek nélkül ugyanis az egészségmegőrzés nem lehet teljes.

A nyereményjáték sorsolásának eredményét hamarosan közzétesszük és októberben új kérdőíven jelentkezünk. Addig pedig szemezgess az értékes és hasznos tartalmaink között a blogon és kövess minket közösségi oldalunkon is>>>

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

Változatos étrend kontra táplálék-kiegészítők

Változatos étrend kontra táplálék-kiegészítők

Ahhoz, hogy az immunrendszered erős páncélként hárítsa el a kórokozókat, érdemes figyelmet fordítanod a megerősítésére. Az egyik lehetőséged, hogy változatos étrendet kell követsz, amit tudatosan és részletesen állítasz össze. A másik, hogy pl. eleget alszol. És hogy...

Te tudatos vagy az egészségmegőrzés terén? – És miért nem?

Te tudatos vagy az egészségmegőrzés terén? – És miért nem?

Egy hónappal ezelőtt készítettünk egy felmérést, amelyben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire vagytok tudatosak az egészségmegőrzés terén. Többek között olyan kérdésekre vártunk választ, mint például, hogy: Egy ötös skálán számodra mennyire fontos az immunerősítés?...

0 hozzászólás