+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Változatos étrend kontra táplálék-kiegészítők

0 hozzászólás

Ahhoz, hogy az immunrendszered erős páncélként hárítsa el a kórokozókat, érdemes figyelmet fordítanod a megerősítésére. Az egyik lehetőséged, hogy változatos étrendet kell követsz, amit tudatosan és részletesen állítasz össze. A másik, hogy pl. eleget alszol. És hogy még mire van szükséged? Olvass tovább, azonnal kiderül!

Cél: a változatos étrend, mert tényleg az vagy, amit megeszel 

Az változatos étrend egészen biztosan tartalmazza a főbb táplálékcsoportokat. Törekedj arra, hogy közülük is a legnagyobb arányban a gyümölcsök és zöldségek szerepeljenek az étlapodon.

A gyümölcsökkel és zöldségekkel közel azonos arányban a teljes kiőrlésű vagy (szintén a magas rosttartalom miatt) a korpás kenyér és egyéb lassú felszívódású, alacsony glikémiás indexű szénhidrátforrások ajánlottak.

E két táplálékcsoport uralja a tányérod ⅔-át.

A létfontosságú fehérjékben gazdag húsok, halak és a tej tejtermékek mértékletes fogyasztása szintén elengedhetetlen a jó egészséghez.

A legkevesebbet a zsíros és cukros, tehát transzzsírsavakban, illetve gyorsan felszívódó szénhidrátokban gazdag élelmiszerekből kellene fogyasztanod.

Ez persze nem jelenti azt, hogy 1x-1x nem engedhetsz meg magadnak egy finom sütit, de tartsd észben, hogy a szervezetednek nincs rá szüksége minden egyes nap

Ezekre viszont igen!

Ha komolyan tenni akarsz az egészségedért,  fogyassz különböző magvakat és hüvelyeseket is, amelyek rendkívül sok vitamint és ásványi anyagot (pl. B-vitamint és magnéziumot), illetve emésztést segítő értékes rostokat is tartalmaznak. 

Azonban azt is tudnod kell, hogy ma már csak és kizárólag egészségtudatos étkezéssel nem tudod biztosítani a szervezeted számára szükséges mennyiségű ásványi anyagot, vitamint és tápanyagot. 

Az intenzív világszinten elterjedt intenzív földművelés és a műtrágyázás hatására a termőtalaj már nem biztosít olyan magas szintű tápanyagforrást, amit régen, ezért a benne termő termények sem tartalmaznak annyi vitamint.

De van megoldás!

Ugyanis itt jönnek a képbe az étrend-kiegészítők! De nem szabad átesni a ló túlsó oldalára sem, ugyanis a tabletták sem helyettesítik a vegyes és egészséges étrendet!

A táplálék-kiegészítők funkciója, hogy segítsenek a szervezet vitamin, ásványi anyag vagy akár esszenciális zsírsav szintjének stabilizálásában. Ezáltal az egészség megőrzésében. Tehát nem helyettesítik, hanem kiegészítik az változatos étrendet.

A hatékony, megfelelő felszívódású táplálék-kiegészítők lehetővé teszik, hogy a hiányzó vagy alacsony szinten jelenlévő tápanyagokhoz kényelmesen hozzájusson a szervezeted.

És hogy milyet érdemes választani? Ha jót akarsz magadnak, nem dobsz ki a súlyos tízezreket éveken át olyan étrend-kiegészítőkre, amelyeknek csak egy bizonyos része szívódik fel. Mert ezeknek csak azt a kis részét fogja hasznosítani a szervezeted!

Válassz inkább kiválóan hasznosuló étrend-kiegészítőt, ami kiemelkedő arányban tartalmazza a számodra létfontosságú tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, sőt polifenolokat és más hasznos természetes összetevőket is!

Még többre is kíváncsi vagy? Kérdezz bátran attól az ismerősödtől, aki ajánlotta neked ezt a cikket és lépj a tudatos egészségmegőrzés útjára most! 

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

Az elhízás étrendi okai

Az elhízás étrendi okai

Az elhízás egyre több embernél megfigyelhető. Ennek elsődleges oka többek között a mozgásszegény életmód az egészségtelen élelmiszerek fogyasztása, az élelmiszerek tápanyag hiánya. A túlsúly számos betegség kialakulásának kockázatát növeli, melyek akár elkerülhetőek...

Tanulságos válaszok: egészségmegőrzés, ahogy mi magyarok látjuk?

Tanulságos válaszok: egészségmegőrzés, ahogy mi magyarok látjuk?

Időről-időre különböző játékokat hirdetünk, amelyek témája az egészségmegőrzés. Az általunk készített kérdőívek kitöltői között minden alkalommal értékes, 1 hónapra elegendő étrend-kiegészítő nyereményeket sorsolunk ki. Cserébe azonban az őszinte válaszaikra vagyunk...

Te tudatos vagy az egészségmegőrzés terén? – És miért nem?

Te tudatos vagy az egészségmegőrzés terén? – És miért nem?

Egy hónappal ezelőtt készítettünk egy felmérést, amelyben arra voltunk kíváncsiak, hogy mennyire vagytok tudatosak az egészségmegőrzés terén. Többek között olyan kérdésekre vártunk választ, mint például, hogy: Egy ötös skálán számodra mennyire fontos az immunerősítés?...

0 hozzászólás