+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Hatékony immunerősítés természetesen

0 hozzászólás

Ahogy közeledik az ősz, illetve az ilyenkor szokásos baktériumos és vírusos megbetegedések, az immunerősítés szerepe felértékelődik.

A sziklaszilárd immunrendszerre azonban nem csak ősszel és télen van szükségünk! Ez ugyanis egy pótolhatatlan védőpajzs, ami számtalan betegségtől igyekszik megóvni a szervezetünket. Érdemes hát különös gondot fordítani rá.

Immunerősítés másképp

Mi jut eszedbe először, ha meghallod azt a szót, hogy immunerősítés? A C-vitamin, netán a D-vitamin vagy a különböző antioxidánsok? És az omega-3 zsírsavra gondoltál már? 

Nem? Pedig nagyobb szerepe van a megacélozott immunrendszer kialakításában és fenntartásában, mint hinnéd! Hogy hogyan lehetséges ez? Azonnal eláruljuk, olvass tovább!

Kis gyulladásból lehet folyamatos gyulladás is…

Kezdjük az alapoknál: pl. egy egyszerű bőrsérülésnél! 

Ha lehorzsolod a bőröd, és egy kis gyulladást, illetve duzzanatot tapasztalsz a seb környékén, ne ijedj meg! Mert ilyenkor nem történik más, mint hogy a fehérvérsejtjeid és az immunrendszered aktivizálják magukat, hogy az esetlegesen jelenlévő baktériumokat minél előbb elpusztítsák. 

Ugyanez történik láthatatlanul, a testeden belül is számtalan helyen, ha valamilyen oknál fogva szükség van az immunrendszered beavatkozására. 

Egy kis gyulladás tehát, bárhol is jelentkezzen, természetes folyamat, és a gyógyulásodat szolgálja. 

Ha azonban a gyulladás elhatalmasodik, az azt jelenti, hogy az immunrendszered túlpörög és lényegesen erőteljesebben reagál a különböző behatásokra, mint ahogy az indokolt lenne. 

Mit lehet ilyenkor tenni? Tudd meg most!

Az omega-3 zsírsavnak kulcsfontosságú szerepe van az immunrendszer erősítésében és a gyulladások csökkentésében

Az immunrendszer akkor működik megfelelően, ha hatékonyan képes védeni a szervezetet, ugyanakkor feleslegesen nem lép akcióba. Ahhoz pedig, hogy ezt elérd, érdemes omega-3 halolajat fogyasztanod.

Több tudományos kutatás is bizonyította már, hogy a minőségi omega-3 étrendkiegészítő rendszeres szedésével elérhető, hogy az immunrendszer pontosan akkor és olyan mértékben avatkozzon be, amire éppen szükség van a gyógyuláshoz, illetve a szervezet védelméhez

Az omega-3 fogyasztás emellett segít kontrollálni a szervezeted omega-3 és omega-6 zsírsav szintjét is. A túlzott omega-6 bevitel ugyanis önmagában is gyulladáskeltő lehet. Ezért óvakodj tőle! Erről a témáról bővebben is olvashatsz egy korábbi cikkünkben

Amennyiben szeretnél még többet tudni a hatékony immunerősítésről és hozzá kapcsolódóan a különböző betegségek kialakulásának megelőzéséről, keresd azt az ismerősödet, aki ajánlotta neked ezt a cikket, ő örömmel segít neked!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>> A...

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához....

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

0 hozzászólás