+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Hogyan védekezhetsz a leggyakoribb kórokozók ellen?

0 hozzászólás

korokozok

Ahogy beköszöntött az ősz, a felső és alsó légúti megbetegedésekért felelős kórokozók is aktívabbá váltak. Hamarosan az influenza szezon kellős közepén leszünk, ami idén nehezebb lesz, mint korábban bármikor, hiszen ezúttal már a COVID-19-el is meg kell küzdenünk.

Nem kérdés tehát, hogy 2020-ban még nagyobb szükségünk van a saját belső védekezőrendszerünkre és annak zökkenőmentes működésére.>>>

Mi segíthet a kórokozók elleni küzdelemben?

A különféle bakteriális és vírusos eredetű kórokozók változatos tüneteket okozhatnak, és egymástól eltérő kezelési módok válhatnak be velük szemben. 

A bakteriális fertőzések kezelhetőek. Az influenza ellen létezik védőoltás. A vírusmutációk miatt a vakcina javarészt csak 70-80, esetenként csupán 40-50%-ban hatásos. Mégis élnek olyanok körülöttünk, akik számára ez is életmentő lehet. Gondoljunk csak az idősekre és a különböző krónikus betegségekkel élőkre!

A koronavírussal szemben jelenleg védtelenek vagyunk, vagy mégsem?  

Jelenleg is gőzerővel folyik a COVID-19 vakcina kifejlesztése a világ több országában, hiszen ezzel a vírussal szemben még nem rendelkezünk hatékony védelemmel.

Hacsak a saját immunrendszerünket és a szervezetünk egyensúlyi állapotát nem soroljuk ide! Ugyanis, legyen szó bármilyen kórokozóról, az első és legfontosabb védelmi vonal minden esetben az immunrendszerünk.

Az immunrendszerünk feladata ugyanis, hogy azonosítja és ártalmatlanítása a szervezetünkbe jutó külső betolakodókat.

Ez, 2020-ban több tízmillió ember számára hatalmas küzdelem. A higiéniai szabályok pontos betartásával, távolságtartással és egy egészséges, egyensúlyban lévő, erős immunrendszerrel, illetve szervezettel lényegesen jobbak a kilátásaink, mint azoknak, akiknek az immunrendszere valamilyen okból gyengült, illetve akiknek a szervezetében az egyensúlyi állapot felborult.

Használd ki a lehetőségeid!

  1. Ahhoz, hogy a szervezeted és az immunrendszered a lehető legerősebbé váljon, a most a legjobb alkalom arra, hogy megszabadulj az immunrendszert gyengítő életmódbeli szokásaidtól!
  2. Mindemellett az orvosok által javasolt C-, D-vitamin, cink és egyéb antioxidáns tartalmú étrend-kiegészítők szedése is indokolt lehet, akárcsak a szervezet gyulladáscsökkentő folyamatait támogató omega-3 halolaj.
  3. A flavonoidok és bioflavonoidok, erős antioxidánsok, amelyek szintén hozzájárulhatnak a szervezet gyulladásokkal szembeni ellenálló képességének növeléséhez és az orvos által előírt terápia támogatásához. 
  4. Ahhoz, hogy a felső-alsó légutak a lehető legjobb formában legyenek, érdemes sok folyadékot inni és eldobni a cigit

Amennyiben szeretnél még többet tudni a kórokozókkal szembeni immunerősítő lehetőségekről, keress minket az info@33hetjolet.hu email címen!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>> A...

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához....

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

0 hozzászólás