+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Mellrák a sztárvilágban: életmódváltással a daganatok kiújulása ellen

0 hozzászólás

mellrak

2020. június 12-én érkezett a sokkoló hír Amerikából, miszerint elhunyt John Travolta felesége, Kelly Preston. Az ok: mellrák.

A nőket leginkább érintő daganatos elváltozás nem válogat. Bármilyen életkorban, bármelyik hölgyet érintheti, ezért is különösen fontos, hogy minél többen kezdjenek el a megelőzésre fókuszálni, ha pedig már kialakult, akkor azt időben felismerjék és szakszerű kezeléssel legyőzzék.>>>

A mellrák kialakulásának okai és lefolyása

A daganatok, így a mellrák kialakulásának elsődleges oka az immunrendszer nem megfelelő működése. 

A tudósok többszörösen bebizonyították, hogy az omega-3 zsírsavak képesek szabályozni az immunrendszer működését ezáltal pedig hozzájárulnak az egészséges immunrendszer fenntartásához, illetve az egészségmegőrzéséhez.

Az immunrendszer feladata, hogy megtalálja, beazonosítja és inaktiválja a szervezet egészére veszélyt jelentő külső kórokozókat és sejtburjánzásokat. A mellrák esetében ez utóbbi a döntő.

Az omega-3 zsírok szabályozzák az immunrendszer működését. A rák pedig az immunrendszer nem megfelelő működéséből kialakuló betegség. Mindenkinek a szervezetében termelődnek rákos sejtek (naponta ezrével), az egészséges immunrendszer azonban képes megjelölni, és később elpusztítani ezeket. 

Ha azonban az immunrendszer nem működik megfelelően, nem képes megtalálni és elpusztítani a daganatos sejteket, amelyek ellenőrizetlenül szaporodásnak indulnak.

A folyamat során a szervezet új véredényeket növeszt, hogy táplálni tudja a rákos sejteket. Ez pedig az érintetteknél kezeletlenül, előbb-utóbb áttétekhez, majd halálhoz vezethet.

Sztárok, akik felgyógyultak a mellrákból

A sztárvilágban nem Kelly Preston volt az egyetlen, akit a gyilkos kór megtámadott. Szerencsére vannak sikeres felgyógyultak is, pl. Christina Applegate, Kylie Minogue, Anastacia, Cynthia Nixon, Susan Summers, Olivia Newton John, Kathy Bates és Sheryl Crow. 

Tudtad, hogy a mellrák férfiakat is érinthet? Bizony! Richard Roundtree színésznél 1993-ban diagnosztizálták a női betegségnek tartott mellrákot, aminek hosszú kezeléssorozat után kettős masztektómiával vetett véget. 

A mellrák korai felismerésnek és kezelésnek, valamint az azt követő totális életmódváltásnak köszönhetően azóta is tünetmentesek.

Christina Applegate például dupla masztektómiát kért, bár a daganat csak az egyik mellét érintette. Kylie Minogue erőteljes kemoterápiás és gyógyszeres kezelésen van túl és arra biztatja a nőket hogy bízzanak az ösztöneikben és ha szükséges kérjenek segítséget.

Olivia Newton Johnt a pozitív gondolkodásra és az egészséges életmódra sarkall. Susan Summers pedig az alternatív gyógymódok gyógyító hatásában bízott és bízik ma is.

Sheryl Crow viszont valami mást is tud!

Az énekesnő élete 14 éve változott meg gyökeresen. A diagnózis és a hét hetes kezelés sorozat után egy táplálkozási szakértő segítségével alakította ki új étkezési szokásait, amelyek középpontjában többek között a magas omega-3 zsírsav tartalmú ételek szerepelnek.

Az omega-3 esszenciális zsírsavak rákellenes hatásáról bővebben ebben a cikkben olvashatsz>>>

Az omega-3 zsírsavak ugyanis bizonyítottan immunerősítő hatásúak. Az erős immunrendszer pedig szinte hegyeket mozgat meg, ha az egészségünk megőrzéséről van szó.

Amennyiben valaki csomót vagy bármilyen korábban nem tapasztalt elváltozást talál a mellén, azonnal forduljon orvoshoz!  Nem elhanyagolható az évente esedékes mammográfia sem! 

Amit pedig a megelőzéséért mindennap megtehetünk (a dohányzás és a stresszes, egészségtelen, mozgásszegény életmód elhagyása mellett), a tiszta, kiemelkedő felszívódású, folyékony omega-3 zsírsav étrend-kiegészítőt fogyasztása!

Ha a témával kapcsolatban többre is kíváncsi vagy vedd fel a kapcsolatot azzal az ismerősöddel, aki ajánlotta neked ezt a cikket, ő örömmel segít neked!

Fotó: https://www.facebook.com/therealkellypreston

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>> A...

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához....

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

0 hozzászólás