+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Az erős immunrendszer kulcsa az egyensúly?

0 hozzászólás

immunrendszer.png

Az immunrendszer működése sokkal összetettebb folyamat, mint hinnéd. A megerősítése tehát nem feltétlenül arról szól, mint amit eddig tudtál róla.

Az előzőekben egy teljes blogcikket szenteltünk a témának, így ezúttal azt a gondolatmenetet folytatva az egyensúlyról lesz szó. Mert bizony az egyensúly megteremtése az egészséged alfája és omegája. Tarts velünk!

Immunrendszer erősítés kontra egyensúly

Az immunrendszer erősítés elképesztő bonyolult feladat, hiszen az immunrendszer az egész testen belül dolgozik. A folyamat összehangoltan zajlik és még az orvosok sincsenek teljes mértékben tisztában a pontos működésével. 

Szedhetsz tehát vitaminokat és egyéb étrend-kiegészítőket, sőt ihatod az antioxidánsokban gazdag zöld teát is, de az erős immunitás nem az extrém dózisban szedett vitaminokon és egyéb étrend-kiegészítőkön múlik. Az egyensúly a lényeg!

A cél valójában nem az immunrendszered, hanem az egész tested, illetve szervezeted támogatása és az egyensúly fenntartása, ami az egészség megőrzésének alapja!

Az immunrendszered működését támogathatod, viszont ne zavard meg azzal, hogy ellenőrizetlenül össze-vissza szedsz ilyen-olyan tablettákat, ráadásul indokolatlanul túl nagy mennyiségben!

Ehelyett inkább törekedj az egyensúly megteremtésére. Hogy hogyan? Olvass tovább, azonnal eláruljuk!

Vedd kezedbe a kulcsot!

Ha azt szeretnéd, hogy a betegségek elkerüljenek, ne hallgass a reklámokból feléd áradó marketing szövegekre!

Ehelyett inkább:

 • konzultálj a háziorvosoddal, mielőtt bármilyen étrend-kiegészítőt elkezdenél szedni
 • aludj napi minimum 7 órát
 • sportolj rendszeresen
 • étkezz egészségtudatosan, kerüld az egyoldalú diétát
 • igyál napi minimum 2-2,5 liter vizet (a testsúlynak megfelelően akár többet is)
 • kerüld a stresszt, illetve tanuld meg hatékonyan kezelni
 • hagyd el a dohányzást, az alkohol és a cukros ételek, illetve italok fogyasztását
 • kerüld az édesítőszereket
 • és figyelj oda az omega-3-omega-6 zsírsav egyensúlyra is!

Ez utóbbi ugyanis világszinten egyre inkább eltolódni látszik az omega-6 zsírsav irányába.

Tudományos kutatások bizonyítják, hogy az omega-3-ban található többszörösen telítetlen zsírsavak hatékonyan képesek gátolni:

 • a szervezetben különböző betegségeket előidéző gyulladások kialakulását
 • sőt, a vírusok terjedését is lassítják vagy képesek megállítani, amivel hozzájárulnak az immunrendszer hatékony működéséhez.
 • ráadásul a szervezet egészére pozitív hatással vannak, tehát a teljes immunrendszert képesek hatékonyan támogatni, amivel  akár az alulműködés és a túlműködés is elkerülhető.

Tehát fókuszálj az egyensúlyra akkor is, ha az immunrendszer erősítés cél, mert ezzel sokat tehetsz azért, hogy a szervezeted hosszú-hosszú évtizedeken át egészségesen működhessen.

Egészségesen egy életen át? Nem elképzelhetetlen! Tudj meg többet attól az ismerősödtől, aki ajánlotta neked ezt a cikket!

 

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>> A...

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához....

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

0 hozzászólás