Az omega-3 zsírsav tartalmú étrend-kiegészítők kínálata szinte végtelen. A gyógyszertárak, bioboltok és drogériák polcain sorakozó termékek zöme azonban kapszulás kiszerelésben tartalmazza ezt az elengedhetetlenül fontos esszenciális zsírsavat.
A másik oldalon pedig ott van a folyékony, kanállal vagy italba keverve adagolható halolaj. Melyik a jobb? Melyiket érdemes választani? A mai blogcikkünk végére te is tudni fogod>>>
Kapszulás omega-3 zsírsav kontra folyékony: mi a különbség?
A minőségi omega-3 zsírsav étrend-kiegészítők szinte kivétel nélkül tisztított, natúr halolajat tartalmaznak. Nagy előnyük a friss halhússal szemben, hogy ezek már káros anyagoktól mentesek. Tehát nem tartalmaznak pl. higanyt, mint a legtöbb tengeri hal húsa.
A kapszulás kiszerelésű omega-3 halolaj előnye, hogy könnyen bevehető, illat- és ízmentes. De azt már kevesebben tudják, hogy a folyékony változatokból sem árad átütő halszag.
Ezek is illatmentesek. A legkiválóbb minőségű termékek pedig komplett termékcsaládként is elérhetőek. Találunk közöttük teljesen semleges ízűt és van narancsos-citrusos, illetve vanília ízű változat is.
Tehát az állás eddig: döntetlen.
Melyikből mennyit?
Nem elhanyagolható kérdés. Ugyanis, ahhoz, hogy a megfelelő élettani hatást elérd nem elég 1 kapszulányi omega-3 zsírsav!
Testsúly arányosan, több kapszulát is be kell venned, ahhoz, hogy a termék a vérerek és a sejtek szintjén kifejthesse hatását.
Ez pedig azon túl, hogy kényelmetlenné teszi a napi rutint, igen költséges módja az ideális omega-3 és omega-6 zsírsav egyensúly elérésének.
Apropó egyensúly! A korábbi cikkekben már többször is szó esett az omega zsírsavak arányának felborulásáról, illetve a megfelelő zsírsavegyensúly helyreállításáról és fenntartásáról.
Ezek ugyanis elengedhetetlen lépések ahhoz, hogy megőrizd az egészséged és még hosszú ideig irigylésre méltóan jól érezd magad a bőrödben.
A megfelelő zsírsav egyensúly mellett ugyanis eredményesen küzdhetsz olyan betegségek kialakulása és a már meglévő állapotok tovább romlása ellen, mint pl.:
- érelmeszesedés
- magas koleszterin szint
- magas vérnyomás
- agyvérzés, agyi traumák
- szívritmuszavar
- inzulinrezisztencia, cukorbetegség
- gyulladásos eredetű autoimmun betegségek (rheumatoid arthritis, asztma, colitis ulcerosa, Crohn betegség)
- ízületi gyulladás
- csontritkulás
- bőrbetegségek (pikkelysömör, övsömör, ekcéma stb.)
- mentális betegségek (depresszió, Alzheimer-kór stb.)
- alvásproblémák
- emésztőszervi betegségek
- magzati fejlődési rendellenességek
- candida
- látásproblémák (makuladegeneráció, látásélesség stb.)
- vese, mellékvese és máj működési zavarok
- anyagcsere problémák
Ezért nem mindegy, hogy hogyan és milyen minőségű terméknek szavazol bizalmat!
Tipp: Ne vedd le az első omega-3 zsírsav tartalmú étrend-kiegészítőt a drogéria polcáról, inkább olvasd el az összetételét!
Nem az számít ugyanis, hogy mennyi Omega-3 van benne, hanem az, hogy ebből pontosan mennyi az EPA és a DHA esszenciális zsírsavak mennyisége!
És hogy ez miért fontos? Egy következő blogcikkünkben erre is fény derül.
A folyékony kiszerelésű termékek előnye a kapszulákkal szemben, hogy testsúlynak megfelelően pontosan, könnyen és megfelelő mennyiségben adagolhatóak.
Ha tehát:
- tökéletesen tiszta
- íz- és illatmentes vagy kellemesen ízesített
- magas EPA és DHA tartalmú
- egyszerűen és pontosan adagolható omega-3 halolajat találsz
- ami ráadásul polifenolokat és D-vitamint is tartalmaz, akkor meg is találtad a tökéletes terméket!
Ha a témával kapcsolatban többre is kíváncsi vagy, vedd fel a kapcsolatot azzal az ismerősöddel, aki ajánlotta neked ezt a cikket, ő örömmel segít neked!
0 hozzászólás