+36 30 737-4734 info@33hetjolet.hu
Oldal kiválasztása

Immunrendszer erősítés mesterfokon

0 hozzászólás

immunrendszer-erosites

Immunrendszer erősítés. Szinte naponta halljuk ezt a kifejezést. De vajon mit jelent az immunrendszer megerősítése? Mitől lehet olyan erős pl. a te immunrendszered, hogy könnyedén vegye a főként az őszi-téli időszakban elé gördített akadályokat? Tudd meg most!

Vigyázz, az immunrendszer erősítés is túlzásba vihető!

Az immunrendszer erősítés az általános szóhasználatban azt jelenti, hogy tudatosan lépéseket teszel afelé, hogy a szervezeted fő védekező rendszere olyan erőssé váljon, hogy hatékonyan ellen tudjon állni a külső kórokozók támadásainak. 

Az emberek tehát ezért szednek különböző összetételű étrend-kiegészítőket, olykor jóval magasabb dózisban, mint amire a szervezetüknek az egészséges működéshez valójában szüksége lenne.

Te is hasonló cipőben jársz? Akkor most figyelj!

Az immunológusok szerint ugyanis az étrend-kiegészítők és természetes eredetű immunrendszer erősítésre ajánlott szerek szedésével valójában nem az immunrendszert, hanem a szervezet egészének egészséges működését tudjuk támogatni. Amennyiben nem esünk át a ló túlsó oldalára és nem visszük túlzásba!

Mert azt csak kevesen tudják, hogy ez is túlzásba vihető!

Ha ugyanis az eredetileg előnyös tulajdonságokkal rendelkező étrend-kiegészítőket folyamatosan extrém magas dózisban juttatod be szervezetedbe, könnyen lehet, hogy épp ellenkező hatást érsz el, mint amit szeretnél. Olvass tovább, mert el is áruljuk, hogy miért! 

Az immunitás szerepe az egészségmegőrzésben

Az egészségügyi szakemberek jól tudják, hogy az immunrendszer két részből áll: az egyik velünk születik, a másik pedig a szerzett immunválasz.

Az immunrendszer ugyanis immunválaszok segítségével védelmezi a szervezetünket a betegségeket okozó külső kórokozóktól és belső elváltozásokkal szemben. 

Ha ez a bonyolult rendszer jól működik, egészségesek maradhatunk. Ha viszont alulműködik, az bizony betegségek kialakulásához vezet.

Ezt értsd úgy, hogy egy alulműködő immunrendszer esetén megnő az esély arra, hogy a külső kórokozók (baktériumok, vírusok vagy gombák) megfertőznek. 

Napi szinten több ezer vagy milliónyi baci és vírus kerül a kezünkre és az általunk belélegzett levegőbe. Ha az immunrendszerünk hatékonyan működik, képes úgy hatástalanítani őket, hogy észre sem vesszük, hogy közelebbi kapcsolatba kerültünk velük. 

Ellenben, ha az immunrendszerünk túlműködik, a szervezetünk önmagát fogja támadni. A túlzott immunválasz ilyen-olyan gyulladásokhoz, fájdalmas az asztma, az ízületi betegségek, szív- és érrendszeri betegségek stb. vezet.

Az immunrendszered feladata ugyanis az, hogy észlelje és hatástalanítsa a kívülről bejutott kórokozókat.

De ha te folyamatosan túladagolod a szervezeted az immunrendszer erősítő hatóanyagokkal, jelentősen felerősítheted az immunválaszt is. 

Ugye, te sem szeretnéd, hogy valamilyen autoimmun betegség alakuljon ki nálad? Mert ebben az esetben, eljött az ideje, hogy az egyensúlyra helyezd a fókuszt! Hogy hogyan? A következő blogcikkünkből kiderül!

Feliratkozás

* kötelező

Bármikor leiratkozhatsz a listáról, ha az email alján található linkre kattintasz..

Hasonló bejegyzések

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció megelőzhető: meg fogsz lepődni hogyan

A makula-degeneráció, azaz a sárgafolt-elfajulás a retina sorvadásával járó, elsősorban középkorú vagy idősebb embereket érintő szembetegség és a látás elvesztésének leggyakoribb oka. Pedig akár meg is előzhető. Azonnal mutatjuk is, hogyan!>>> A...

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

5 fájdalmas igazság a cukorbetegségről

A cukorbetegség a huzamosabb ideje tartó, normálisnál magasabb vércukorszintet jelenti. Kezeletlenül ez az állapot különböző meszesedéseket és lerakódásokat képez az erekben, ami egyenes út lehet a szívbetegség és idegi károsodásokkal járó betegségek kialakulásához....

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

Magas vérnyomás: a csendes gyilkos

A magas vérnyomás valódi veszélye, hogy évekig, sőt évtizedekig észrevétlenül, tünetmentesen károsíthatja az ereket, érfalakat és a szerveket egyaránt. Hogyan alakul ki? Mi okozza? És hogyan lehet úrrá lenni rajta? Tudd meg a mai blogcikkünkből!>>> Mi is az a...

0 hozzászólás